Mirakel: Mandlig bilist undslap knust og brændende bil

GE: Både politi og brandmandskab kaldte det et regulært mirakel, da en mand undslap et ekstremt voldsomt solouheld med livet i behold. Mandens bil brød i brand ved ulykken, og han reddede sig selv ud.

Den voldsomme ulykke skete torsdag eftermiddag kl. 15.52 på Helsingevej, på strækningen mellem Helsinge og Annisse Nord, og ulykken kan meget vel være udløst af for høj fart i forhold til føret.

Bilisten kom kørende i en ældre Opel Corsa og ind i et blødt venstrsving i retning mod Helsinge, af ukendte årsager skrider bilen og ryger ned i grøften hvor bilens undervogn kolliderede med en stor kampesten som rev drivaksler, gearkasse og bundkar af bilen.

Herefter fløj bilen adskillige meter gennem luften, tværs henover en bred indkørsel, og klippede en træstolpe til et skilt over i ca. 1,5 meters højde inden den landede hårdt på taget og rullede rundt for endelig ligge stille på alle fire hjul - bilen skal være brudt i brand med det samme, og stod meget hurtigt omspændt af flammer.

Bilens fører var mirakuløst ikke slået bevidstløs, og klarede derfor at redde sig selv ud af den brændende bil inden vidnerne nåede frem til bilen - havde bilisten haft mistet bevidstheden ved ulykken, ville den med stor sikkerhed have haft en tragisk udgang.

Den kvæstede mand vaklede selv hen til vidnerne som straks tog sig af ham, indtil brandvæsen, politi og indsatsleder var nået frem til stedet. Manden fik bla. viklet et alutæppe om sig i ventetiden på redningsmandskabet.

Bilen var et stort flammehav da brandbilerne fra Falckstationen i Helsinge nåede frem til uheldsstedet, og ilden blev hurtigt slukket med et par højtrykkere - bilen kunne dog på ingen måde reddes og er totalt udbrændt.

Ambulancereddere tog sig af den kvæstede bilist, som blev kørt fra stedet til Hillerød Hospital til behandling, Nordsjællands Politis vagtchef oplyser dog at bilisten er sluppet uden alvorlige skader fra den voldsomme ulykke.