Maskerede voldsmænd smadrede pizzeria


Arkivfoto

AARHUS: Østjyllands Politi modtog kl. 20.46, mandag aften, flere anmeldelser om hærværk i Frydelundcenteret. Her var ukendte maskerede gerningsmænd i færd med at smadre et pizzeria.

En gruppe på op mod 20 personer havde smadret ruderne ind til spisestedet og havde herefter kastet sig over inventaret i Pizzeria Lemon i centeret.

Gerningsmændene benyttede angiveligt baseballbats og lign. til hærværket, mens de smadrede alt på deres vej forskansede personalet sig i et baglokale og slog herfra alarm til politiet.

Flere af gerningsmændene var maskerede, men vidner til angrebet/hærværket beskriver flere af gerningsmændene som værende af somalisk eller arabisk udseende.

- Østjyllands Politi efterforsker nu motivet til hærværket mod pizzeriaet, oplyser Østjyllands Politi i dagens døgnrapport.

Erden Acioz er ejer af det smadrede spisested, og han fortæller til Lokalavisen Aarhus, at pizzeriaet og nabobutikkerne i Frydenlund Centret tit bliver udsat for hærværk.

Ifølge Erden Acioz har man i centret problemer med unge der 'hænger ud' i centret om aftenen, og netop mandag aften havde en gruppe opført sig så støjende at han havde påtalt det overfor dem, da de generede kunderne på pizzeriaet.

"Jeg bad dem om flytte sig og lade være med at råbe og skrige. Det gjorde vores kunder urolige," siger Erden Acioz til Lokalavisen Aarhus, og han mener at kunne genkende ansigterne på et par af de unge der efterfølgende raserede pizzeriaet iført elefanthuer.

Østjyllands Politi vil gerne tale med vidner til episoden. Kontakt venligst 114 med oplysninger i sagen.