17-årig vanvidsbilist: Kørte 125 km/t i 60-zone


Arkivfoto

ISHØJ: Trods et udstedt kørekort havde en 17-årig dreng fredag aften glemt alt om fartgrænser og kravene til at have kørekort. Politiet har nu hjulpet ham af med kørekortet efter en vanvittig kørsel på Gl. Køge Landevej.

Som 17-årig kan man tage et kørekort som giver tilladelse til at køre bil, under den forudsætning at man har en person med ved siden af som har haft kørekort i mindst 10 år. Denne simple regel var den første som den 17-årige overtrådte, idet han kørte bil uden nogen ledsager på passagersædet.

Hans problemer stoppede dog ikke her, idet politiet havde sat måleudstyr op på Gl. Køge Landevej i forbindelse med et 'Striben' arrangement, da den 17-årige kom buldrende med en ekstremt voldsom fart.

Fartgrænsen på stedet er 60 km/t, men måleudstyret viste at den 17-årige bilist kørte med en mindste hastighed på 125 km/t - og ligeså hurtigt forsvandt den unge mands kørekort som dug for solen.

- De unge har det med at køre lidt for hurtigt. Ikke blot under arrangementet, men også når de kører til og fra. Derfor blev der holdt stikprøvekontroller forskellige steder, og det var altså her, at den unge mand både havde glemt sin ledsager og fartgrænsen. Selv om der er to skilte på begge sider af vejen, som viser, 60, så betyder det ikke, at man skal lægge tallene sammen, siger Københavns Vestegns Politis vagtchef, Lars Guldborg, til Ekstra Bladet.

Den 17-årige fik et kørselsforbud på stedet, og måtte lade bilen stå. Sit kørekort kan han skyde en hvid pil, idet en overtrædelse på 100% automatisk medfører en ubetinget frakendelse.

Når den 17-årige igen kan tage sig et kørekort, har han dog den fordel at han ikke vil behøve en ledsager under kørslen idet han til den tid vil være fyldt 18 år.