Titusinder af russiske soldater har kæmpet i Syrien


Arkivfoto

63.012 russiske soldater har været involveret i kamphandlinger i Syrien, siden Rusland gik ind i konflikten i september 2015.

Det oplyser det russiske forsvarsministerium onsdag.

Ruslands militær har brugt de knap tre år i Syrien til at afprøve noget af sit mest avancerede udstyr, herunder de nyeste kampfly og krydsermissiler.

De russiske styrker har været med til at vende krigslykken for præsident Bashar al-Assad, hvis styrker siden den russiske indgriben har genvundet store områder, som ellers var tabt til oprørsgrupper og islamister.

Den syriske regering kontrollerer i dag omkring to tredjedele af landet. Til sammenligning var det kun omkring en tredjedel af landet, der var under regeringsstyrkernes kontrol i 2014.

Blandt de over 63.000 soldater, der har gjort tjeneste i Syrien, er der 434 generaler, 25.738 officerer og 4349 artilleri- og missilspecialister.

De har alle "fået kamperfaring" i Syrien, meddeler det russiske forsvarsministerium i en ny video om det russiske engagement i Syrien.

Den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu, sagde i december sidste år, at over 48.000 russiske soldater på det tidspunkt havde deltaget i krigen i Syrien.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, beordrede på samme tidspunkt størstedelen af de russiske soldater hjem fra Syrien.

Siden ændrede han det til, at det russiske militær skulle blive i Syrien "så længe det er givtigt", og at Rusland ikke planlagde en tilbagetrækning endnu.

/ritzau/Reuters