21-årig mand sigtet: Efterlod sin hund i varm bil


Arkivfoto

BRABRAND: En 21-årig mand blev onsdag sigtet for at have efterladt sin hund i en varm bil på en parkeringsplads på Gudrunsvej i Brabrand.

En borger så hunden ligge i bilen kl. 08.00 om morgenen, og da han om eftermiddagen kl. 13.40 kom forbi igen, lå hunden der stadig. Bilen stod i bagende sol, og hunden havde hverken adgang til luft, mad eller vand.

Da det i første omgang ikke lykkedes at få kontakt til bilejeren, blev en patrulje sendt til stedet. Her kunne betjentene konstatere, at hunden lå og rystede i bilen og så medtaget ud.

Betjentene brød derfor bilen op og fik hunden ud i frisk luft. Kort efter kom ejeren frem, der blev sigtet for at brud på dyreværnsloven, da han havde efterladt sin hund under særdeles kritisable forhold.

Ring 114, hvis du er bekymret for et barn eller dyr i en varm bil – men hvis et barn sidder livløst i en bil – ring straks 1-1-2

Du må knuse ruder i nødværge / nødret
Hvis du vurderer at barnet eller dyret risikerer at dø, inden Falck, redningskøretøjer, ambulance eller politiet vil kunne nå frem, må du fuldt lovligt skaffe dig adgang til bilen.

Der vil være tale om, at du handler i nødværge/nødret for at redde liv – og du kan IKKE blive straffet for feks. at knuse en rude i en bil hvis du blot følger de nedenstående råd.

Det er vigtigt, at du skaffer dig adgang til bilen på mindst ødelæggende vis. Det betyder, at du knuser den mindste rude for at komme ind og gør det så skånsomt som muligt.

Vælger du med magt at skaffe dig adgang til bilen, vil du kunne få et erstatningskrav for skaderne på bilen. I den situation vil det kunne være dit ord mod ejeren af bilens, at barnet eller dyret var i livsfare.

Sørg derfor for vidner, der kan bekræfte situationens alvor, og evt. at de bliver på stedet til politi eller redning når frem.

Vælger du at befri barnet eller dyret, kontakt altid politiet om hvad der er sket og hvorfor.

Førstehjælp til dyr og børn
Man kan køle en hund lidt ned ved at give den masser af vand og skygge, samt om muligt få placeret dens poter i køligt vand – eventuelt våde klude på området uden pels – hunden sveder kun gennem poterne og munden og det hjælper ikke at gøre pelsen våd – specielt ikke på en mørk hund.

Børn bringes ind i skyggen og kan køles ned med masser af drikkevand, en kølig klud på hovedet, om muligt arme og ben i køligt vand og feks lægge et vådt håndklæde på kroppen, som jævnligt fugtes med køligt vand indtil ambulancen når frem.

….og husk – den største fejl man kan begå – det er ikke at gøre noget.