Pape opretter telefonlinje med rockerråd til kommuner


Arkivfoto


Hvis der er noget galt i dit nabolag, hvem ringer du så til?

Det spørgsmål besvarer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) onsdag på et samråd ved at oprette en ny telefonlinje for kommuner med rockerproblemer.

For et år siden trådte rockerborgloven i kraft, men der er stadig problemer med rockere i visse kommuner.

– Det her er simpelthen bare vigtigt at få styr på. Vi deler enigheden om at ville det her til livs, siger Søren Pape Poulsen.

Hvidovre og Hillerød har kontaktet justitsministeren for at bede om hjælp, og Lolland har opfordret ham til at ændre loven.

– Jeg er selvfølgelig meget opmærksom på at lytte til de erfaringer og udfordringer, som kommunerne møder. Selv om vi har gjort meget, må vi aldrig tænke, at vi nu har gjort nok, siger Søren Pape Poulsen.

Kommunerne kan udstede et forsamlingsforbud i rockerborge i tre måneder ad gangen, men det er ikke længe nok, lyder det. Forbud kan ske, hvis en gruppe anvender ejendommen på en måde, der skaber utryghed for beboerne i området.

Det vil i førstegangstilfælde vare i tre måneder, men hvis gruppen samles på ejendommen i den periode, kan der nedlægges et tidsubegrænset forbud, der gælder, indtil kommunerne tilbagekalder det.

Ifølge Rigspolitiet er der udstedt seks forbud mod rockerborge, siden loven trådte i kraft for et år siden.

Det er sket i Lolland, Sorø, Guldborgsund, Hvidovre, Rødovre og København.

– Når jeg kigger på de muligheder, der er i loven, så undrer det mig. Kan man ikke finde det der halmstrå at hæfte det op på, så man kan give dem det tidsubegrænset, siger han og erklærer sig villig til at “strække reglerne”.

Han fremhæver, at der i dag er flere forskellige regelsæt, som kommuner og andre myndigheder kan bruge mod rockerborge.

Men han anerkender, at der kan være usikkerhed om, hvordan reglerne mest effektivt kan bruges. Og det skal der ses på, for det er helt afgørende, at kommuner og myndigheder bruger mulighederne i loven.

For et år siden trådte rockerborgloven, som skal sætte ind over for rockerborge, i kraft. Bag aftalen står regeringen samt Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Justitsministeriet har indkaldt Kommunernes Landsforening til møde efter sommerferien for at evaluere loven og høre til erfaringer.

/ritzau/