Bilist sigtet: Tog billeder af bil med trafikdræbte og delte på sociale medier


Foto: Fra den Sønderjyske Motorvej 12. marts 2018

En bilist er blevet sigtet af politiet for at tage billeder af en varebil med to dræbte for derefter at dele billederne på de sociale medier.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi mandag i en pressemeddelelse.

Billederne blev taget den 12. marts 2018, hvor en meget kraftig tåge forårsagede adskillige ulykker blandt andet på Den Sønderjyske Motorvej.

En af ulykkerne var særdeles voldsom, idet en varebil blev knust mellem flere lastbiler, og to mænd i varebilen blev dræbt på stedet.

I forbindelse to en forbikørende bilist fotos af den forulykkede varebil og efterfølgende lagde dem ud på de sociale medier.

Politiet har sigtet vedkommende for overtrædelse af straffelovens paragraf 264 D ved at have offentliggjort billeder af ulykken.

Sådan lyder Straffelovens § 264 d
§ 264 d Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, der uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden. Bestemmelsen finder også anvendelse, hvor meddelelsen eller billedet vedrører en afdød person.