Op mod 100 personer angreb politiet på Christiania


KØBENHAVN: Seks betjente blev torsdag eftermiddag ramt af stenkast på Christiania, en betjent er kørt til behandling på hospitalet efter overfaldet hvor der deltog op mod 100 personer.

Urolighederne på Christiania brød ifølge Københavns Politi ud i forbindelse med at en politipatrulje anholdt fire pushere på Christiania, de fire pushere forsøgte at flygte med deres hash men nåede ikke langt.

– Der opstår en meget ond stemning ved Nemoland, hvor politifolkene bliver konfronteret af 80-100 bøller, der kaster sten, flasker og glas mod dem, siger Lars Ole-Karlsen, der er leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi til Ritzau.

Betjentene får hurtigt backup af deres uniformerede kollegaer som hurtigt var fremme på stedet, og bla. brugte stave mod overfaldsmændene. Det lykkedes at få alle fire anholdte med ud fra Christiania. Det lykkedes dog ikke for politiet at anholde nogen af stenkasterne.

Under bataljen blev seks betjente ramt af stenkast, én af de ramte betjente måtte en tur på hospitalet, men hans tilstand skulle ikke være alvorlig.

Efter en tre-dages lukning af Pusherstreet i sidste uge er politiets indsats på Christiania intensiveret, der er daglige rydninger på Pusherstreet og hyppige patruljeringer – uden nogen større sammenstød indtil det altså gik galt torsdag.

Københavns Politi er af den mening at overfaldsmændene var en blanding af narkohandlere og gemene bøller.

– Det er fuldstændigt uacceptabelt, at 100 narkohandlere og bøller angriber politifolk, der passer deres arbejde, siger Lars Ole-Karlsen til Ritzau og understreger at politiet vil fortsætte indsatsen med uformindsket styrke.