17-årig bilist kørte råddent på Køge Bugt motorvejen


Arkivfoto

KARLSLUNDE: Søndag eftermiddag kl. 17.00 blev en 17-årig fører af en bil standset på Mosede Landevej efter rådden kørsel på motorvejen.

Politiet stoppede den unge bilist fra Vanløse efter at have modtaget flere anmeldelser om hasarderet kørsel på Køge Bugt Motorvejen – og det viste sig at der var god grund til at få fat i den unge bilist.

Det viste sig dog at den 17-årige mand bag rattet rent faktisk havde et kørekort, men ingen af de øvrige tre i bilen opfyldte kriterierne for at være ledsager for den unge bilist som således førte bilen ulovligt.

Kørsel uden en lovformlig ledsager udløser en bøde på 3000,- kroner til den 17-årige mand.

I 2017 og 2018 har Midt- og Vestsjællands Politi haft fire sager, hvor 17-årige med kørekort har kørt uden at have en ”lovlig” ledsager med i bilen.

FAKTA:
Reglerne er, at det kan tillades, at en 17-årig kører bil, hvis vedkommende har bestået køreprøve og har en ledsager, der skal være mindst 30 år, haft kørekort i 10 år til personbil og må ikke have været frakendt førerretten betinget eller ubetinget de sidste 10 år. Ledsageren skal medbringe sit kørekort, og han eller hun skal sidde på højre forsæde under kørslen.