Putin praler af smukke russiske prostituerede over for Trump


Arkivfoto

Rusland har "de smukkeste ludere i verden".

Sådan skal den russiske præsident, Vladimir Putin, ifølge et notat have sagt til USA's præsident, Donald Trump.

Notatet kommer fra den tidligere FBI-direktør James Comey, der blev fyret af Trump i maj sidste år.

Inden fyringen dokumenterede Comey møder og telefonopkald med Donald Trump ved hjælp af notater.

Det er redigerede kopier af flere af disse notater, der nu er blevet offentliggjort af flere amerikanske medier. Det sker i kølvandet på, at justitsministeriet har afleveret kopier af notaterne til Kongressen.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

I sit første tv-interview siden fyringen sidste år fortalte James Comey natten til mandag dansk tid, at russerne kan have kompromitterende oplysninger om præsidenten, som de muligvis kan bruge til at afpresse ham.

Blandt andet fortalte Comey, at Trump "boltrede sig" med prostituerede på et hotel i Moskva i 2013. De prostituerede skulle angiveligt blandt andet have urineret på hinanden.

I et af sine netop offentliggjorte notater skriver James Comey, at "Trump nævnte golden showers-hændelsen", hvilket betyder at urinere på et andet menneske for at opnå seksuel tilfredsstillelse.

James Comeys bog om sin tid i Det Hvide hus, "A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership", udkom tirsdag.

I bogen fortæller Comey blandt andet, at Trump forsøgte at presse ham i efterforskningen af mulig russisk indblanding i valget i 2016.

Det var Trumps fyring af Comey, der udløste så megen uro i justitsministeriet, at der blev nedsat en særlig anklager til at undersøge en forbindelse mellem Trump-kampagnen og Rusland i valgåret 2016.

Det blev en anden tidligere FBI-chef, Robert Mueller.

/ritzau/