Lastbil blitzet med 74 km/t gennem landsby


Arkivfoto

PLEJELT: Beboerne i byen Plejelt i Nordsjælland har for tiden en inviteret fast gæst i byen, politiets fotovogne bruger masser af tid på stedet og det er der en god grund til, viser dagens foreløbige tælling. 

Når man passerer gennem byen Plejelt ad Esrumvej så er der en del bilister som åbenbart overser byskiltet og de blinkende advarselslys som minder om at hastigheden skal ned på 50 km/t gennem den lille by.

Torsdag er en ATK-vogn fra Nordsjællands Politis Færdselsafdeling igen-igen på visit, på den første halve time blev ikke mindre end 16 bilister blitzet grundet for høj fart, oplyser Nordsjællands Politi.

En af fartsynderne var sågar en lastbil som buldrede forbi fartkontrollen i den lille by med 74 km/t, en overskridelse af fartgrænsen på 48% hvilket betyder et klip til den travle chauffør + en bøde på mindst 3500 kroner, bødestraffen er skærpet for netop tunge køretøjer.

– Alt for mange respekterer ikke at de er i byzone, derfor vil vi gentage vores fartkontroller i byen, lyder det advarende fra Nordsjællands Politi.