Tre Black Army folk dømt for trusler med våben 


Arkivfoto

Tre personer med tilknytning til Black Army er for nyligt blevet idømt fængsel i henholdsvis 2½, 2½ og 3 år, de havde i fællesskab truet folk i en kiosk med et oversavet jagtgevær.

De tre Black Army medlemmer er i alderen 18, 20 og 21 år, og er alle tidligere dømt for vold inden den nye sag hvor bandefolkene dømt for i forening den 14. oktober 2017 at have fremsat trusler med et oversavet jagtgevær og patroner, idet de havde truet personer i en kiosk i Herning ved at råbe ”jeg dræber jer alle sammen”, ”jeg skyder dig i hovedet”, ”vi er Black Army, vi styrer Herning” og ” jeg slår jer alle sammen ihjel, arabere, syrere og somalier” eller lignende.

De havde også sat en patron hårdt mod en af de tilstedeværendes pande og sat tre eller fire patroner på et bord og peget med et medbragt oversavet jagtgevær på de tilstedeværende i kiosken.

Bandefolkene blev alle dømt for overtrædelse af våbenloven og straffelovens § 192 a, stk. 1, nr. 1 ved at have haft det oversavede jagtgevær og patronerne i kiosken.

21-årigt bandemedlem udvist for bestandigt
En af de dømte, en 21-årig mand, blev desuden også dømt for at have truet to politifolk under en transport til politistationen. Den 21-årige blev idømt fængsel i tre år, samtidig blev han udvist og pålagt indrejseforbud for bestandigt.

De dømte havde alle været fængslet siden den 15. oktober 2017, og dommeren bestemte, at ingen af de dømte skulle løslades efter domsafsigelsen.

De dømte har alle anket dommen.