Flest juleindbrud i Nordsjælland og Sydøstjylland


Arkivfoto

Denne jul er stort set lige så belastet af indbrud som sidste år, viser tal fra Rigspolitiet.

I den daglige opgørelse over anmeldelser ligger Nordsjællands Politi, Sydøstjyllands Politi, Østjyllands og Fyns Politi i top med henholdsvis 28, 23, 21 og 20 indbrud 25. december.

Til sammenligning modtog betjentene i København kun 12 anmeldelser om indbrud i dette døgn.

Billedet kan dog ændre sig, når folk vender hjem til deres lejligheder, rækkehuse og villaer efter juleferie.

I hvert fald en enkelt af de formodede østjyske gerningsmænd er blevet anholdt. På baggrund af efterforskning anholdt betjente lidt før midnat natten til tirsdag en 27-årig mand fra Randers, oplyser vagtchef Carsten Dahl i Østjyllands Politi.

Den 27-årige sigtes for et indbrud, der juleaften blev begået i en mindre by nord for Randers.

Men vagtchefen vil ikke røbe detaljer om sagen, da en anklager i et grundlovsforhør tirsdag i Randers vil bede om lukkede døre.

Når man lægger tallene sammen for de seks døgn fra 20. december, ligner denne højtid ganske godt 2016. I alt er det blevet til 628 anmeldelser, og det er en smule under det tilsvarende tal sidste år, oplyser Rigspolitiet.

I øvrigt er udviklingen positiv, når man kigger over længere perioder. Antallet af indbrud faldt med hele 12 procent i årets første tre kvartaler, og dermed er der udsigt til, at Danmark i 2017 for første gang i 10 år kan nå under 30.000 indbrud.

De færre ubehagelige oplevelser skyldes blandt andet, at flere sikrer deres boliger bedre, sagde en analytiker fra Det Kriminalpræventive Råd forleden. Hvert år installeres cirka 35.000 alarmsystemer, anslår brancheorganisationen Sikkerhedsbranchen.

Rigspolitiet benytter i øvrigt anledningen til at gøre reklame for Nabohjælp-ordningen, som en kvart million har tilmeldt sig. Nogle gange skal der meget lidt til, før ens optræden kan få en potentiel tyv til at forsvinde, fortæller vicepolitiinspektør Lars Mortensen i en pressemeddelelse.

- Ser man folk, man ikke har set på vejen før, så sig glædelig jul til dem. Det sidste, indbrudstyve har brug for, er, at nogen interesserer sig for dem, siger han.

/ritzau/