Fire drenge sigtet for grov skolevold


Arkivfoto

ALBERTSLUND: Tirsdag formiddag kl. 11.30 kørte politiet til Herstedlund Skole på Nyvej i Albertslund, efter fire elever havde overfaldet en 9.klasses elev med slag og spark.

Ofret var en 15-årig dreng fra 9.klasse, han var blevet overfaldet af fire andre elever fra skolen i alderen 15-16 år i skolens spisefrikvarter og der var langtfra tale om et banalt skoleslagsmål, idet politiet har sigtet de fire unge efter straffelovens paragraf 245, der omhandler vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Lærere stoppede overfaldet
Der kom dog hurtigt lærere til stedet og fik stoppet overfaldet på den 15-årige dreng som blev vurderet til at være kommet til skade, hvorfor man fra skolens side ringede efter en ambulance, som kunne tage drengen med på skadestuen.

Her viste det sig at han var sluppet nogenlunde heldigt fra det rå overfald med knubs og en lettere hjernerystelse, han blev udskrevet fra hospitalet tirsdag aften og er nu hjemme hos sig selv.

Voldelige elever bortvist på stedet
Politiet reagerede selv på alarmmeldingen om ambulance til vold på Hersted Skole, og kom til stedet kort efter, hvor de fire gerningsmænd alle blev anholdt på stedet af betjentene fra Københavns Vestegns Politi.

På nuværende tidspunkt er årsagen til overfaldet ukendt, det vides således ikke hvorfor de fire overfaldt den 15-årige elev ved en tilfældighed eller om der har være en form for konflikt eller uoverensstemmelse som har ført til overfaldet.

De fire unge mænd, der nu er sigtet for grov vold, er blevet bortvist fra skolen, mens politiets og de sociale myndigheders undersøgelser står på.

Lige nu vides det ikke hvad der skal ske med de fire unge og deres skolegang, såvel skolen som kommunens fokus har alene været at støtte den overfaldne dreng og hans familie som har fået tilbudt hjælp.