Ældre mand angreb hjemmerøver – fik tæsk med rødt koben


Arkivfoto

Et ældre ægtepar blev sent mandag aften udsat for et voldsomt hjemmerøveri i Egå nord for Aarhus.

Røverne havde medbragt et koben, men alligevel valgte manden at modsætte sig forbrydelsen. Han kom i håndgemæng med en af røverne, og det endte med, at de flygtede fra stedet.

Ifølge Østjyllands Politi lå parret og sov, da de maskerede gerningsmænd klokken 23.45 knuste en rude i terrassedøren og trængte ind i huset på Strandvangsvej.

Da røverne nåede soveværelset, hvor parret lå, råbte de, at de ville have de penge, der var i huset. Manden modsatte sig dog og kom op at slås med en af gerningsmændene, der var bevæbnet med et rødt koben.

Offeret blev tildelt flere slag på ben og lår. Under tumulten gik en alarm i gang, som også aktiverede kvindens telefon.

- Det fik gerningsmændene til at hive telefonen ud af hånden på kvinden og flygte fra stedet uden andre værdier, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Manden slap med sår og mærker på ben og arme efter kobenet. Kvindens telefon blev efterfølgende fundet uden for huset af en hundepatrulje.

Gerningsmændene talte dansk, men det lød som om, at de stammede fra Mellemøsten. Begge anslås til at være 20-30 år gamle.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra folk, der har set de to personer eller observeret mistænkelig adfærd i området omkring gerningstidspunktet.

/ritzau/