Politi efterlyser kvinde i rød trøje efter fund af barnelig


Foto/video: Politiet

Københavns Vestegns Politi har fredag offentliggjort et billede af en kvinde i en rød hættetrøje, som man mistænker har forbindelse til det døde barn, der mandag blev fundet i Glostrup.

Et vidne har med sin mobiltelefon optaget en videosekvens, som viser en kvinde i en rød hættetrøje forlade det grønne område, hvor barnet senere blev fundet.

Det var håndværkere, der kontaktede politiet efter fundet ved det grønne område Brinken. Barnet lå svøbt i en rød hættetrøje, der ligner den trøje, som kvinden bærer på videoen.

Videoen er optaget, før det døde spædbarn blev fundet. Hvorvidt kvinden på filmen har noget med barnet at gøre, vides ikke med sikkerhed.

Men Københavns Vestegns Politi vil meget gerne i kontakt med hende.

- Vi ved ikke, hvorfor hun går i området, og det kan der være mange gode grunde til. Men et vist sammenfald i beskrivelsen af den efterlyste kvinde, hættetrøjen og stedet gør, at vi naturligvis gerne vil tale med kvinden på filmen, siger efterforskningsleder Ole Nielsen, Københavns Vestegns Politi, i pressemeddelelsen.

- Hun må meget gerne henvende sig til os - og skulle nogen vide, hvem hun er, hører vi gerne fra dem, lyder det.

Ole Nielsen oplyser, at politiet indtil videre har modtaget over 20 henvendelser i sagen.

Onsdag efterlyste politiet en ung, kraftig og muligvis rumænsk kvinde med langt mørkt, krøllet hår, som for et par uger siden er set på stedet og virkede nedtrykt.

Det kan muligvis være hende på det materiale, som fredag er blevet offentliggjort.

Hun opholder sig muligvis i området omkring Brøndby Strand.

Obduktionen har vist, at barnet er nyfødt, men det har ikke været muligt at fastslå, om det var dødfødt. Heller ikke barnets køn er det endnu lykkedes at finde frem til.

/ritzau/