Mand dømt: Gemte gaspistol og amfetamin i skur


Arkivfoto

En 26-årig mand blev ved Retten i Kolding den 8. september idømt to år og ni måneders fængsel for blandt andet at besidde skydevåben under særligt skærpende omstændigheder og for besiddelse af amfetamin delvist med henblik på videresalg.

I juni 2017 fandt Sydøstjyllands Politi en gaspistol, der var omdannet til at kunne skyde med skarp ammunition, i et uaflåst skur i en privat have i Billund. I pistolen sad et magasin med fire skarpe skud. Der blev fundet yderligere seks patroner i skuret, og derudover 141,8 gram amfetamin samt 13.000 kr. i kontanter.

”Manden erkendte, at det tilhørte ham, men nægtede at have besiddet pistolen under særligt skærpende omstændigheder,” siger anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi, Susan Lindgaard Nielsen.

Retten fandt dog den tiltalte skyldig i de forhold, han var sigtet for.

”Retten lagde vægt på, at pistolen kunne affyre skarp ammunition, og at den blev opbevaret på et ikke-offentligt tilgængeligt sted, men i et uaflåst skur. Samtidig blev der lagt vægt på, at våbnet blev opbevaret sammen med narkotika, der til dels skulle videresælges, samt at den tiltalte flere gange tidligere var straffet for personfarlig kriminalitet.”

Retten fastsatte straffen til to år og ni måneder. Den tiltalte forblev varetægtsfængslet efter dommen.