Politijagt på bevæbnede mænd i skudsikre veste


En uheldig ung mand i en hvid personbil blev stoppet og fik bilen ransaget af politiet. Han havde dog helt rent mel i posen, og kunne fortsætte kort efter

HELSINGE: Nordsjællands Politi tager tydeligvis ingen chancer i den ulmende bandekonflikt som pt. udspiller sig i Helsinge-området. Tirsdag rykkede en stor politistyrke ud efter anmeldelse om mænd med slagvåben og skudsikre veste i bymidten.

Efter det seneste sammenstød mellem bandegrupperingerne, hvor en 26-årig mand med forbindelse til Bandidos søndag blev overfaldet af to mænd fra Gremium ved højlys dag på OK i Skærød, er der indført visitationszone i Helsinge.

Politiet har tidligere benægtet at overfaldet på OK tanken i Skærød var en del af bandekonflikten, men via flere særdeles troværdige kilder står det klart, at den 26-årige mand blev overfaldet grundet sin forbindelse til rockergruppen Bandidos – og at de to overfaldsmænd begge var fra den nye Gremium-gruppe i Helsinge.

Skudsikre veste og køller
Politiet rykkede tirsdag eftermiddag talstærkt ud til et alarmopkald om mulig uro i området ved gågaden, hvor der var set personer som iførte sig skudsikre veste og medbragte slagvåben.

Alarmopkaldet indløb til 112 omkring kl. 15.40, mændene med skudsikre veste skulle have stået på P-pladsen på Gadekærvej, og nu var gået i en ukendt retning. Kort efter var politiet talstærkt repræsenteret i området, og af ukendte årsager holdt der flere ambulancer klar på Frederiksborgvej med de blå blink tændt.

Unge lå i håndjern på jorden
Vidner så bla. flere unge mænd ligge på jorden i håndjern ved nogle buske omkring krydset Ridebanevej – Skolegade, men ifølge Nordsjællands Politi havde betjentene ikke fået fat i de anmeldte personer. Hvem de anholdte som så lå på jorden, iført håndjern, så var er endnu ikke afklaret.

En hvid personbil blev også bragt til standsning af flere patruljevogne på Skolegade, men her viste det sig at den unge mand i bilen var absolut uskyldig og uheldigvis bare kørte i en bil som lignede en politiet interesserer sig for.

Ved 17-tiden var gassen dog gået af ballonen, og de fleste patruljer returneret til almindelig tjeneste igen, idet betjentene ikke havde fundet nogen af de eftersøgte personer med skudsikre veste og slagvåben i området.