65-årig sigtet for at slå hustru ihjel med kniv og håndvægt


En 65-årig mand er sigtet for at have slået en kvinde ihjel ved at stikke hende flere gange i hals og hoved med en kniv samt at slå en håndvægt flere gange imod hendes hoved.

Kvinden blev dræbt i en lejlighed på Strandpromenaden i Helsingør lørdag inden klokken 17.12.

Det fremgår af sigtelsen, der søndag middag blev læst op i grundlovsforhøret i Retten i Lyngby.

Det skriver Helsingør Dagblad og Ekstra Bladet.

Manden har selv pådraget sig skader og ligger på hospitalet, har Nordsjællands Politi fortalt. Derfor var han ikke til stede i grundlovsforhøret. Hvilke skader, han har fået, er ikke oplyst.

Manden bliver dog stadig repræsenteret af en forsvarer i retsmødet. Det er advokat Jan Aarup, som har oplyst, at hans klient formelt nægter sig skyldig i drab.

Kvinden var nogenlunde jævnaldrende med den 65-årige mand, har politiet oplyst. Den sigtede og den dræbte var ifølge flere medier mand og kone.

Nordsjællands Politi rykkede lørdag ud til adressen på Strandpromenaden på grund af det, politiet omtalte som en voldsepisode. Ud på aftenen fortalte politiet, at der var sket et drab. Både ambulancer, politihunde og teknikere var at se ved adressen.

En dommer ved retten har afgjort, at manden skal varetægtsfængsles i sagen frem til den 11. august.

I kendelsen lagde dommeren ifølge Ekstra Bladet vægt på spor fundet på stedet, ligesom det ifølge Helsingør Dagblad også blev tillagt vægt, at kvindens skader kunne stamme fra de våben, som manden er sigtet for at have brugt.

Når man fængsles in absentia, skal man for en dommer, så snart man har mulighed for at være fysisk til stede i retten.

Dermed skal der afholdes et nyt retsmøde, inden for et døgn efter at det vurderes, at den 65-årige er i stand til at møde op.

Ved retsmødet vil en dommer – ligesom ved søndagens grundlovsforhør – vurdere, om der er grundlag for at frihedsberøve manden i forbindelse med sagen.

/ritzau/