Politiet: Skud affyret i Aalborg var formentlig ikke skarpe skud


Torsdag aften modtog politiet anmeldelse om en mulig skudafgivelse i det centrale Aalborg.

Siden har politiet intenst efterforsket for at klarlægge de nærmere omstændigheder.

Fire unge mænd blev i forbindelse med episoden kort efter anholdt i nærheden.

Ingen personer er kommet til skade, og politiets foreløbige efterforskningsskridt i sagen peger på, at der ikke er afgivet skarpe skud.

Alle tråde er endnu ikke samlet, og det er således begrænset, hvilke detaljer politiet på nuværende tidspunkt kan indvie offentligheden i.

Det, som Nordjyllands Politi kan oplyse er, at der skete en episode mellem nogle personer omkring Karolinelund og Kjellerups Torv i det centrale Aalborg.

Og det var i den forbindelse, at politiet modtog anmeldelsen om skud samtidig med, at en rød bil kørte derfra.

Da politiets patruljetjeneste kom frem til stedet, foretog afspærringer i området og i øvrigt påbegyndte undersøgelser af de nærmere omstændigheder, fik man kontakt til både 2 personer i bilen samt antraf fire andre personer – 4 yngre mænd – som der var grundlag for at skride til anholdelse af, da man kunne knytte dem til episoden.

”Vi har foreløbigt vurderet, at der er grundlag for at sigte de anholdte personer for vold. Mere kan vi ikke, af hensynet til vores videre efterforskningsskridt, udtale os om i øjeblikket.”

Intern uoverensstemmelse

Det er Nordjyllands Politi vurdering, at episoden er en udløber af en intern uoverensstemmelse i et lokalt kriminelt miljø – og at det i øvrigt ikke har en direkte forbindelse til tidligere episoder.

Politiets efterforskning forsætter, og vicepolitiinspektøren pointerer afslutningsvist, at alle borgere med oplysninger i sagen er velkommen til at rette henvendelse til politiet.

”Ring til os på telefon 114. Vi sidder klar ved telefonerne.”