Ærgerlig tur på loppemarked: Købte maskinpistol og får nu tre års fængsel


Arkivfoto


Retten i Aarhus har idømt en 37-årig mand tre års fængsel for at have været i besiddelse af en maskinpistol med tilhørende magasin og ammunition.

Pistolen var købt på et loppemarked og blev opbevaret på en privatadresse i Viby J.

Maskinpistol, magasin og ammunition blev købt af en ukendt person på et loppemarked i Skive.

Den dømte transporterede derefter våben og ammunition til sin bopæl i Viby J.

Den 37-årige blev fundet i besiddelse af det ulovlige våben på adressen den 7. december sidste år, og ved retten i Aarhus blev han mandag eftermiddag idømt tre års fængsel.

”Jeg er tilfreds med rettens dom og den hårde straf for ulovlig våbenbesiddelse. Selvom der ikke umiddelbart har været nogle tegn på, at den tiltalte ville bruge våbnet til at begå kriminalitet, er det ulovligt at være i besiddelse af en maskinpistol med tilhørende ammunition,” siger specialanklager Jakob Beyer fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Maskinpistolen og det tilhørende magasin samt patroner blev beslaglagt af Østjyllands Politi tilbage i december 2022, og mandag blev det ved retten i Aarhus endeligt konfiskeret fra den 37-årige mand.

Den 37-årige blev fængslet efter dom kærede kendelsen med påstand om løsladelse. Han ankede desuden dommen på de tre års fængsel.