Politi i aktion: Anholdelsesbølge ruller henover Sjælland


Arkivfoto


Politiet gennemfører i øjeblikket en veritabel bølge af anholdelser af eftersøgte.

Og politiet advarer enhver, der er eftersøgt, aktionen fortsætter lang tid endnu.

Siden den 4. januar har Midt- og Vestsjællands Politi gennemført en større målrettet aktion mod personer i hele politikredsen, der af den ene eller anden grund er blevet efterlyst af andre myndigheder.

I alt 51 personer er frem til torsdag morgen blev anholdt.

”Hovedparten er personer, der har et udestående med fogedretten. Men det kan også være unge, der er udeblevet fra Forsvarets dag eller personer, der ikke er mødt op til afsoning hos Kriminalforsorgen til den aftalte tid”, fortæller vicepolitiinspektør Søren Danielsen.

Aktionen kommer til at fortsætte et stykke ind i foråret og Søren Danielsen har en klar opfordring til de borgere, der stadigt har et mellemværende med myndighederne.

”Hvis man eksempelvis har gæld, som man skal afklare med fogeden, så tag nu kontakt og lav en aftale. Alternativet er, at vi kommer hjem til folk om natten eller møder op på deres arbejdsplads. Vi skal nok finde de folk, som vi har brug for at tale med”, siger han.

Ud over de mange anholdelser, så kontakter politiet også en række af de eftersøgte telefonisk for at aftale med dem, at de frivilligt tager kontakt til fogedretten.

”Det er der da heldigvis mange, der så vælger at gøre. På den måde sparer de sig selv for, at vi kommer og henter dem på et ubelejligt tidspunkt”, siger vicepolitiinspektøren.