Politiet har skuddræbt person – betjent såret af knivstik


Københavns Politi har onsdag skudt og dræbt en person i Moselgade på Amager. Det er sket, i forbindelse med at en politibetjent er blevet såret af knivstik.

Hos Københavns Politi oplyser vagtchef Michael Andersen, at sagen er overgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), og at Københavns Politi ikke udtaler sig om detaljerne.

– Jeg kan sige, at der er tale om en politiforretning klokken 13.02 i Moselgade, hvor der er afgivet skud, og en person er afgået ved døden, og en kollega er såret, fortæller vagtchefen.

I sager, hvor borgere kommer til skade eller bliver dræbt i forbindelse med politiets arbejde, er det DUP, som står for efterforskningen. Det sker ud fra en præmis om, at politiet ikke skal undersøge sig selv.

På baggrund af undersøgelsen vil DUP komme med en indstilling til Statsadvokaten, som så vil tage stilling til, hvorvidt der skal rejses en sag ved domstolene, eller om sagen skal have andre konsekvenser for de implicerede politifolk.

Den sårede politibetjent er bragt til behandling på Rigshospitalets Traumecenter. Vagtchef Michael Andersen har ikke nogen oplysninger om kollegaens tilstand.

/ritzau/