Sådan kan du løbende følge dit forbrug af el


Dette er sponsoreret indhold.


Er du også en af de mange danskere, som er træt af de høje elpriser? Og vil du hellere bruge dine penge på noget mere spændende end el? Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du selv kan følge dit elforbrug, og hvordan du på den baggrund kan mindske din elregning.

Voldsomt høje elpriser
Prisen på el er gennem det seneste år kun gået en vej, og det er opad. Vi skal helt tilbage til 1980’erne for at opleve en lignende markant stigning på elpriserne. Ligesom dengang rammer de høje elregninger mange danskere og gør det svært at få budgettet til at hænge sammen.

Det gennemsnitlige elforbrug i en dansk familie
Det kan være rart at vide, hvad en gennemsnitlig dansk familie bruger af el. På den måde har du et sammenligningsgrundlag, som du kan tage udgangspunkt i, når du gerne vil sænke dit eget forbrug. Brunata har skrevet en artikel om den gennemsnitlige familie og husstands elforbrug, og hvordan forbruget kan nedsættes.

Du kan selv aflæse dit elforbrug ved hjælp af husstandens elmåler.

Hvad er en elmåler?
En elmåler registrerer hver eneste kilowatt, som du og din husstand bruger. Du kan derfor på en elmåler tjekke dit elforbrug til hver en tid.

Din elmåler vil være placeret et sted, hvor den er let tilgængelig og dermed nem at aflæse. Typisk er en elmåler anbragt i et el-skab, som oftest er placeret i en entre eller en gang.

Med let tilgang til din elmåler kan du altid aflæse og kontrollere dit elforbrug. Ved løbende at have et overblik over forbruget vil den kommende elregning ikke komme som et chok for dig og din økonomi. Du kan få masser af tips til, hvordan du kan spare på strømmen ved at åbne dette link.

Brug din elmåler til at følge dit forbrug
Din elmåler er en oplagt mulighed for løbende at følge husstandens forbrug af el. Måleren giver nemlig et helt præcist billede af dit forbrug.

Du kan gøre det til en vane jævnligt at aflæse elmåleren. Du kan gøre det dagligt eller ugentligt alt efter, hvad der passer dig bedst. Når du aflæser måleren, er det vigtigt, at du husker at notere det forbrugte antal kilowatt. På den måde kan du nemlig danne dig et nøjagtigt overblik over dit præcise forbrug.

Når du har fået indblik i elforbruget, vil du hurtigt kunne aflæse, hvorvidt forbruget i en periode er steget eller faldet. Hvis forbruget er faldet, er det en glædelig nyhed, og det vil afspejle sig i den næste elregning.

Hvis elforbruget derimod er steget, er det et forvarsel om, at din kommende udgift til el kan blive højere end sædvanligt.

Hvis dit elforbrug er stigende
Så snart du kan registrere, at elforbruget er stigende, er det tid til at se husstandens elvaner efter i sømmende. Det stigende forbrug er nemlig et varsel om, at der er gang i flere elektriske apparater end normalt, eller at el apparaterne er tændt i længere tid end vanligt.

Måske er du begyndt at glemme at slukke for lyset, når du forlader et rum. Det kan også være, at du har fået en ny gadget, som ofte kræver opladning af strøm. Uanset hvad det stigende forbrug skyldes, har du i hvert fald mulighed for at ændre det og dermed sænke dit elforbrug.