Twitter-direktører får gyldne håndtryk på knap en milliard kroner


Arkivfoto

Det er en dyr fornøjelse for verdens rigeste mand, Elon Musk, at skille sig af med dele af ledelsen hos det sociale medie Twitter.

Ifølge flere medier skal Musk betale tre nu tidligere direktører gyldne håndtryk på 122 millioner dollar, svarende til 913 millioner kroner.

Der er tale om selskabets tidligere administrerende direktør, Parag Agrawal, finansdirektør Ned Segal og den juridiske direktør, Vijaya Gadde.

Musk påstår, at flere personer, der har bestridt ledende poster, har vildledt ham i købet af Twitter, der officielt blev gennemført i denne uge. Det er uvist, om der er tale om de tre, der nu er blevet afskediget.

Agrawal og Segal var ifølge kilder til stede på Twitters hovedkontor, da aftalen blev lukket. Efterfølgende blev de eskorteret ud af bygningen, der ligger i San Francisco i USA.

Mediet CNN mener at vide, at det samlede beløb, som udbetales til de tre ledende skikkelser, er noget højere end de 122 millioner dollar.

De tre direktører har nemlig også ejet tusindvis af Twitter-aktier, som sammen med selskabet nu skifter hænder. Aktierne skulle have en værdi af omkring 65 millioner dollar.

Dermed kommer den samlede regning til de tre tidligere direktører til at lyde på 1,4 milliarder kroner.

Twitter-sagaen er efterhånden en langstrakt affære. Den strækker sig i hvert fald tilbage til april i år, hvor Musk fik skabt sig en større beholdning af Twitter-aktier.

Det gav ham indledningsvist en plads i Twitter-bestyrelsen, som dog senere blev trukket tilbage.

Blot få uger senere kom han med sit første købstilbud.

I slutningen af april lød det på parterne som om, at der var blevet indgået en aftale. Men Musk endte med at sætte købsaftalen på pause, hvilket ifølge flere økonomer fik selskabets aktiekurs til at styrtdykke.

Det kostede rigmanden et sagsanlæg. Twitter mente, at han havde brudt deres aftale.

Sagen skulle have været for retten i løbet af oktober, men efter måneders tovtrækkeri er der altså i stedet landet en aftale.

/ritzau/