Går efter de svage og gamle: Narrer kort og koder fra dem og stjæler deres penge


Foto: Politiet


Denne mands fremgangsmåde er at kontakte ældre borgere telefonisk og udgive sig for at være fra banken.

Han advarer om at nogen er i færd med at trække penge fra deres konto.

Dernæst oplyser han, at nogen fra banken er på vej for at hente deres kort, så det kan blive stoppet.

Han møder op på deres adresser, hvor han har fået deres kort og også franarret deres pinkoder.

Herefter har han trukket store beløb fra betalingskortene.

I august og september er der begået adskillige bedrageriforhold i Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing.

Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmanden, beder de nu offentligheden om hjælp til at finde ham og dermed få sat en stopper for det grove bedrageri.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 25-35 år, ca. 180 – 185 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg, tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte.


Foto: Politiet

– Vi ser med stor alvor på disse sager, bl.a. fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen, og fortsætter med en klar besked:

– Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerne om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.

Hvis du kan hjælpe med at identificere gerningsmanden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, beder vi dig kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på tlf. 1-1-4.