Påvirket spøgelsesbilist i høj fart rammer patruljevogn


  Arkivfoto

  En spøgelsesbilist var natten til mandag skyld i, at en del af Sydmotorvejen på Sjælland blev afspærret for trafikanter.

  Det skyldtes et sammenstød mellem bilisten, der kørte i den forkerte retning på strækningen mellem Tappernøje og Rønnede, og en af politiets patruljevogne.

  Politiet fik klokken 22.23 en anmeldelse om, at en bilist på Sydmotorvejen kørte i den forkerte retning af trafikken.

  Det oplyser Joy Haensel, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, mandag morgen.

  – Ifølge flere vidneudtalelser bragte spøgelsesbilisten med sin kørsel andres liv i konkret fare, og det er hun sigtet for, siger vagtchefen.

  En patrulje forsøgte at standse bilisten.

  Det lykkedes også, selv om det ikke gik som planlagt.

  – Patruljen kommer fra nordlig retning og kører sydpå og forsøger at lave en afspærring med patruljebilen. Men det overser føreren og påkører patruljevognen klokken 22.28, siger Joy Haensel.

  Bag rattet sad en 67-årig kvinde fra Lolland.

  Hun er anholdt, og politiet har beslaglagt køretøjet, der ikke stod i hendes navn, med henblik på konfiskation, oplyser vagtchefen.

  – At bringe andres liv i fare, som hun gjorde, falder ind under vanvidskørsel. Hun blev også testet positiv for alkohol og euforiserende stoffer, siger Joy Haensel.

  Politiet har endnu ikke fået resultatet af en blodprøve fra den påvirkede kvinde, men hun vil blive fremstillet i et grundlovsforhør mandag, oplyser vagtchefen.

  /ritzau/