Tiltale: Lastbilchauffør smuglede over et ton hash til Norge


  Arkivfoto


  Til september skal Retten i Horsens tage stilling til, hvorvidt en 44-årig mand er skyldig i at smugle over et ton hash og 24 kilo kokain til Norge.

  Det viser anklageskriftet imod ham og to andre tiltalte – en 38-årig mand og en 49-årig mand – som Ritzau har fået aktindsigt i.

  Den 49-årige mand er tiltalt for sammen med den 44-årige at have medvirket til, at 29 kilo hash blev smuglet til Norge.

  Den 38-årige mand skal sammen med den 44-årige have medvirket til, at 686 kilo hash blev smuglet til Norge.

  Derudover har han besiddet 226 kilo hash, som politiet har beslaglagt.

  Ifølge anklageskriftet har de tiltalte planlagt og foranlediget, at stofferne blev overdraget til en lastbilchauffør, som har kørt det til Norge. Lastbilchaufføren har tilstået og blev idømt fire års fængsel i december.

  Mandag er en 47-årig mand, som imellem januar og marts 2021 overdrog 200 kilo cannabis til lastbilchaufføren, ved Retten i Randers blevet idømt fængsel i et år og ni måneder.

  Det oplyser politiets National Enhed for Særlig Kriminalitet, som har ført sagen for retten i Danmark, i en pressemeddelelse.

  Den 47-årige modtog sin dom.

  Det fremgår også af pressemeddelelsen, at politiet betragter den 44-årige som den formodede hovedmand bag smuglingen.

  To mænd blev anholdt i efteråret, og yderligere fire blev anholdt i januar efter et længere samarbejde imellem politiet i Danmark og Norge.

  Sagen imod de tre mænd, som skal på anklagebænken i Horsens, begynder 28. september og skal efter planen køre over 10 retsdage.

  Ifølge Horsens Folkeblad har politiet arbejdet sammen med den norske politienhed Kripos. Avisen skriver også, at flere allerede sidste år blev dømt i Norge for at modtage den hash og kokain, som sagen drejer sig om.

  /ritzau/