Mand tiltalt for drab i Ebeltoft: Samlever fik 78 skader


  Arkivfoto

  En 53-årig mand er tiltalt for at have dræbt sin samlever ud for parrets hjem i Ebeltoft i januar i år. Ifølge anklageskriftet blev hun stukket ihjel og fik ved overfaldet 78 læsioner på kroppen.

  Det oplyser Østjyllands Politi fredag.

  – De mange stik og læsioner viser, at det har været et meget voldsomt overfald, og ud fra politiets efterforskning er det vores vurdering, at det var den 53-åriges hensigt at slå sin samlever ihjel, udtaler specialanklager Birgitte Ernst i en pressemeddelelse.

  I anklageskriftet lyder det videre, at manden stak og skar i 50-årige Britt Kaiser Palmgren med to knive.

  Foruden selve drabet er han også tiltalt for drabsforsøg, da han tog kvælertag på kvinden. Han er også tiltalt for at have været voldelig over for hende i en periode forud for drabet.

  Den 50-årige kvinde mistede livet natten til den 23. januar.

  Politiet fik alarm om et overfald på adressen i Ebeltoft lørdag den 22. januar klokken 23.46.

  – Da de (redningspersonalet, red.) kommer frem, er kvinden svært tilskadekommen, og kort tid efter erklæres hun død på stedet, sagde Mikkel Møldrup, vagtchef ved Østjyllands Politi, efterfølgende.

  Drabet på Britt Kaiser Palmgren var et af fem drab på kvinder i løbet af årets første få måneder.

  Drabene var med til at rejse en debat i samfundet om kvindedrab – særligt illustreret med drabet på 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der blev dræbt i Aalborg to uger efter Britt Kaiser Palmgrens død.

  Manden, der er tiltalt for at have dræbt Britt Kaiser Palmgren på brutal vis, blev efter drabet anholdt i Aarhus og fremstillet i grundlovsforhør søndag den 23. januar.

  Her nægtede han sig skyldig i drab, men han erkendte vold med døden til følge. De to forhold har forskellige strafferammer.

  I tidligere domme for vold med døden til følge har straffen typisk lydt på mellem tre og seks års fængsel. For drab er udgangspunktet 12 år, men man kan straffes med fængsel på livstid.

  Anklagemyndigheden har med tiltalen vurderet, at der er beviser nok til at få manden dømt for drab.

  Manden har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhøret.

  Hvornår sagen kommer for retten, er endnu ikke besluttet.

  /ritzau/