Islandsk teenagepige blev voldtaget i garage i Vollsmose

I lyset fra en mobiltelefon voldtog en 15-årig dreng en jævnaldrende islandsk pige i en garage i Vollsmose ved Odense sidste sommer.

Den nu 16-årige dreng er ved Retten i Odense tirsdag fundet skyldig i voldtægten sammen med en 20-årig mand.

Like localeyes.dk på Facebook

Det oplyser anklageren i sagen, Jacob Thaarup, fra Fyns Politi.

Retten i Odense lægger vægt på, at den 15-årige islandske pige afgav klokkeklare forklaringer gennem hele forløbet.

- Pigen var meget troværdig. Det kan på ingen måde siges om de tiltalte, der flere gange har skiftet forklaring, siger Jacob Thaarup.

Begge gerningsmænd nægter sig skyldige og påstod i retten, at pigen havde sex med dem begge og en tredje mand frivilligt.

Voldtægten fandt sted 9. juli sidste år, hvor pigen var på besøg hos et familiemedlem. Om aftenen gik hun en tur for at købe cigaretter og faldt i snak med to fyre. De ledte hende hen til en garage med lovning om, at de havde en pakke cigaretter.

- Så ringer de til den nu 16-årige dreng og spørger, om han kan skaffe nogle cigaretter, og de nævner også, at han kan få sex, siger anklageren.

Han henviser til, at pigen ikke forstod telefonsamtalen på dansk.

Pigen har forklaret, at hun i garagen blev tvunget til at give den 15-årige dreng oralsex og til at have sex med ham. Samtidig lyste den 20-årige med en mobiltelefon, så drengen kunne se, hvad han fortog sig under voldtægten.

Pigen sagde flere gange nej og sparkede drengen, imens overgrebet stod på.

Dommen i sagen bliver afsagt ved et retsmøde 13. oktober. Retten venter på resultatet af en mentalundersøgelse af den 16-årige dreng.

Den 16-årige var også tiltalt for en voldtægt af en 17-årig pige, der angiveligt fandt sted på et stisystem i Odense i november sidste år.

Men i den sag valgte retten af frifinde ham. Der var usikkerhed omkring pigens forklaring og omstændighederne, oplyser anklager Jacob Thaarup.

/ritzau/