Ung mand sigtet for at besidde en børnesexdukke


Modelfoto af en voksensexdukke.


En 25-årig mand er sigtet for at besidde en børnesexdukke.

Sagen er den første af sin art, efter børnesexdukker blev kriminaliseret den 1. marts i år.

Under efterforskning af en sexkrænkelsessag, hvor blandt andet en 14-årig pige blev forsøgt afpresset til at sende intime fotos af sig selv, beslaglagde efterforskere et dukke-underliv hos den 25-årige mistænkte gerningsmand.

Dukke-underlivet var fremstillet til et seksuelt formål, og var udformet som en del af et barns krop ifølge efterforskernes vurdering.

Den 1. marts trådte en ny bestemmelse i kraft, hvorefter den, som besidder en dukke, der fremstår som et barn, og som er konstrueret til et seksuelt formål straffes med bøde eller fængsel indtil et år efter straffelovens § 235a.

”Vi mener, at børnedukke-underlivet er omfattet af den nye børnesexdukke-bestemmelse, og derfor har vi beslaglagt den og rejst sigtelse mod ejeren,” siger politikommissær Tue Lauenblad, leder af efterforskningsafdelingen for kriminalitet i nære relationer ved Københavns Vestegns Politi.

Dukkedelen blev beslaglagt i april, og eftersom efterforskningen stadig pågår, kan politikommissæren ikke frigive flere detaljer fra sagen.
Senere skal anklagemyndigheden vurdere, om der kan rejses tiltale efter den nye bestemmelse, og i så fald bliver det op til en domstol at afgøre sagen.

Den 25-årige har endnu ikke taget stilling til sigtelsen.

Straffelovens § 235a
“Den, som fremstiller eller sælger eller på anden måde overdrager en dukke, som fremstår som et barn, og som er konstrueret med et seksuelt formål for øje, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.
Stk. 2. Den, som besidder en dukke som nævnt i stk. 1, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år.”