Motorcyklist i kritisk tilstand blev fløjet til hospitalet


  Arkivfoto.


  En motorcyklist er fredag i kritisk tilstand fløjet med helikopter til Rigshospitalet efter en trafikulykke i Kregme ved Frederiksværk, oplyser Nordsjællands Politi.

  Politiet modtog anmeldelsen klokken 17.40. Den gik på, at der var sket en ulykke på Hillerødvej ved Kappelhøjvej i Kregme syd for Frederiksværk.

  – Det er en motorcykel, der er kørt ind i en bil, eller omvendt. Vi har en bilinspektør på stedet, som skal forsøge at afklare hændelsesforløbet, fortæller vagtchef Michael Dalby fra Nordsjællands Politi.

  En bilinspektør er en teknisk ekspert – typisk ingeniøruddannet – som ud fra undersøgelser af spor fra ulykkesstedet og de implicerede køretøjer ofte er i stand til at konkludere, hvad der er gået forud for en ulykke, og hvad der kan have forårsaget ulykken.

  De undersøgelser tager dog noget tid at afslutte, og politiet kan derfor fredag aften ikke sige nærmere om, hvad der er foregået.

  Føreren af bilen er bragt til sygehuset i Hillerød, mens motorcyklisten var så alvorligt tilskadekommen, at han blev fløjet med helikopter til Rigshospitalets Traumecenter i København.

  – Hans tilstand er kritisk, og han er indbragt til traumecentret, hvor han er under operation, fortæller Michael Dalby.

  /ritzau/