Udvist: Stak køkkenkniv gennem låret på samlever


Arkivfoto

En 41-årig mand fra Greve er idømt ni måneders fængsel og udvisning af Danmark.

Dommen er faldet ved Retten i Roskilde.

Her blev den 41-årige mand fra Greve fundet skyldig i at have stukket en køkkenkniv igennem låret på sin samlever.

Han blev desuden dømt for at have truet en politibetjent og nægtet at oplyse sit navn til politiet.

Sagen begyndte i slutningen af marts 2022, da politiet modtog et alarmopkald fra en kvinde, som var blevet stukket med en kniv.

Politiet rykkede hurtigt ud og ankom få minutter efter til adressen, hvor de straks udøvede førstehjælp, inden en ambulance kom frem til stedet.

Omkring en time efter lykkedes det politiet at anholde kvindens samlever i en bil i Greve-området.

Han blev dagen efter fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet, hvilket han har været lige siden.

Straffen blev udmålt til ni måneders ubetinget fængsel.

Dertil blev han udvist, selvom han er opvokset i Danmark, hvor han også har stiftet familie.

”Jeg lagde ved min fremlæggelse af sagen i retten særlig vægt på, at der var tale om grov, hensynsløs og farlig kriminalitet begået efter tidligere straffe for personfarlig kriminalitet”, udtaler anklagerfuldmægtig Sebastian Stentoft fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

”Jeg er derfor meget tilfreds med, at retten valgte at lægge afgørende vægt på netop voldens karakter, og at de på den baggrund valgte at følge min påstand og idømme en længere fængselsstraf samt udvise manden af Danmark”, siger han.

Retten bestemte desuden, at den dømte skal forblive varetægtsfængslet, selvom han har anket sagen til landsretten, der nu skal behandle den på ny.