Menneskejagt i gang: Meld dig selv !

Københavns Politi oplyser nu at skyderiet, hvor to betjente og en uskyldig borger blev såret, skete under en anholdelse af en kriminel i Pusherstreet ved 23-tiden.

Det oplyste Københavns Politi's Politidirektør, Thorkild fogde, ved et pressemøde i nat kl. 02.15

Manden, som betjentene var ved at anholde, trak pludselig en skjult pistol mod de civilklædte betjente, og skød herunder en af betjentene direkte i hovedet.

Derefter blev en anden betjent skudt i benet, og en uskyldig borger på stedet blev også ramt i benet af et skud fra gerningsmanden. Politiet har bekræftet at gerningsmanden er kendt kriminel, og han er godt kendt i forbindelse med hashhandlen på Christiania.

Det vides endnu ikke hvilket våben gerningsmanden har skudt med, eller hvor mange skud der er blevet afgivet på stedet. Københavns Politi oplyser at betjentene ikke selv har affyret skud under anholdelsen som endte fatalt.

Københavns Politi oplyser at man er i god dialog med beboere på Christiania, hvoraf en del ønsker at hjælpe politiet i sagen.

Betjenten som er skudt i hovedet opereres fortsat ved 2-tiden på Rigshospitalet, hans tilstand er fortsat ukendt, men betegnes som yderst alvorlig. Den anden betjent og den civile borger er begge udenfor livsfare, og behandles endnu for deres skudsår.

Københavns Politi opfordrer kraftigt til at borgerne i København følger politiets anvisninger, man jagter en farlig mand med våben som har vist at han ikke er bange for at skyde på andre mennesker.

Politidirektør Thorkild Fogde sagde under nattens pressemøde, henvendt direkte til gerningsmanden: - Vi ved, hvem du er. Meld dig selv, for vi finder dig......