Påsatte brande: I nat gik det ud over Audi og knallerter


For tredje nat i træk er der sat ild til køretøjer i København. Omfanget har dog ikke været så voldsomt som de to foregående nætter.

Natten til tirsdag er det gået ud over en bil og tre knallerter på Nørrebro, oplyser vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi.

Et vidne anmeldte klokken 00.23, at en bil stod i brand på Baldersgade på Nørrebro.

– Da vidnet kigger ud af vinduet og ser bilen brænde på den anden side af gaden, er der ingen personer at se i gaden, siger vagtchefen.

De tilkaldte politipatruljer kørte også tomhændet fra stedet og uden at have set skyggen af eventuelle mistænkte.

Bilen, der blev sat ild til, var en Audi S6.

– Formentlig er der hældt brændbar væske ud over forruden, og så har ilden spredt sig til motorrummet, forklarer vagtchefen.

Politiet ved endnu ikke, hvor stor skade flammerne har forårsaget på køretøjet.

På Blågårds Plads på indre Nørrebro er tre knallerter desuden blevet brændt af i nattens løb.

– De blev alle antændt midt på fodboldbanen på pladsen, siger Henrik Stormer.

Heller ikke i den sag, der blev anmeldt klokken 00.21, er der foretaget anholdelser.

Efter de mange påsatte bilbrande natten til søndag og igen natten til mandag har Københavns Politi sendt flere patruljer på gaden i nattetimerne.

– Vi kan jo se, hvor den største sandsynlighed, for at der vil opstå en brand, er. Det er på Christianshavn eller på det nordlige Amager. Det er i hvert fald dér, de seneste brande har været, siger Henrik Stormer.

At der så bliver sat ild til en bil på Nørrebro, langt fra de to nævnte steder, viser ifølge vagtchefen, hvor “umådeligt svært” det er at være på rette sted på rette tidspunkt.

– Vi kan jo ikke være over det hele på én gang, konstaterer han.

Natten til søndag blev der sat ild til cirka 13 biler forskellige steder i København, mens det den efterfølgende nat gik ud over syv køretøjer på Christianshavn.

/ritzau/