Medie: 25-årig dansk mand er dræbt i krigen i Ukraine


  Arkivfoto

  En 25-årig dansk mand er ifølge TV 2 dræbt i krigen i Ukraine.

  Manden skal have været frivillig i den ukrainske fremmedlegion, skriver TV 2, som har talt med flere uafhængige kilder, der er anonyme. TV 2 har blandt andet haft kontakt til kilder, som har kæmpet med danskeren.

  Tv-stationen har også været i kontakt med danskerens ukrainske delingsfører.

  Ifølge TV 2 mistede manden livet i et angreb på byen Mykolajiv tirsdag. Det siger tv-stationens korrespondent i Ukraine, Rasmus Tantholdt.

  - Vi kan nu bekræfte fra flere af hinanden uafhængige kilder - også fra kilder, der har kæmpet sammen med danskeren - at han altså er afgået ved døden, siger han til TV 2.

  Danskerens ukrainske delingsfører har ifølge TV 2 kontaktet danskerens familie direkte for at fortælle, at manden har mistet livet.

  Ifølge TV 2's oplysninger har flere andre udlændinge også mistet livet i angrebet.

  Byen Mykolajiv ligger i det sydlige Ukraine. TV 2 kender ikke de nærmere detaljer omkring angrebet.

  Udenrigsministeriet kan ikke bekræfte TV 2's oplysninger over for Ritzau.

  I begyndelsen af marts oplyste ukrainske myndigheder, at over 20.000 udlændinge havde meldt sig til at kæmpe på Ukraines side i krigen.

  Ukraine oprettede i begyndelsen af krigen en ny fremmedlegion til udenlandske soldater, der ville kæmpe frivilligt på Ukraines side. Man kan tilslutte sig fremmedlegionen uden visum.

  For halvanden måned siden oplyste den ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, at ambassaden havde kendskab til mindst 100 danskere, som havde meldt sig til at kæmpe frivilligt for Ukraine.

  Det er uvist, hvor mange danskere, der befinder sig i Ukraine, uden at myndighederne har kendskab til det.

  /ritzau/