Tiltale: Firma solgte rejser med fadøl og drukhistorier


Man må ikke reklamere med alkohol, når man skal sælge rejser til unge under 18 år.

Det mener Forbrugerombudsmanden, der i 2014 meldte et rejseselskab til politiet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Nu er der rejst tiltale i sagen, hvor firmaet anklages for at overtræde markedsføringsloven ved at reklamere med drukferier til Prag for at sælge grupperejser til unge under 18 år.

I efteråret 2013 lå der blandt andet en video på firmaets hjemmeside, der viste en gruppe unge spise middag og skåle i fadøl.

Selv om unge under 18 år måske er vant til at drikke alkohol til gymnasiefester, må man ikke bruge alkohol til at markedsføre grupperejser, der henvender sig til børn og unge under 18 år.

Det strider imod loven, oplyser konstitueret kontorchef hos Forbrugerombudsmanden Katrine de Nergaard.

Firmaet uddelte blandt andet flyers, som henviste de unge til hjemmesiden, hvor der flere steder optrådte billeder af alkohol og fadølsanlæg, lyder det i anklagen.

Ordet “Pubcrawl” blev også nævnt adskillige gange.

Virksomheden skulle ligeledes have haft en video på sin Facebook-side, hvor fem elever fra et gymnasium i Roskilde reklamerede for rejser til Prag og omtalte alkohol.

– Jeg brugte faktisk 1300 i en brandert på et par sko, kom jeg lige i tanke om. Sko er dyre, sprut er billigt, kan vi konkludere, fortæller en elev ifølge anklageskriftet i videoen.

Det fik Forbrugerombudsmanden til at politianmelde virksomheden, som var et af flere firmaer, der blev klaget over.

Det skete i 2013, hvor der var særligt fokus på ungdomsrejserne efter al den medieomtale, som kom i forbindelse med danske unges drukture i Prag i vinterferien samme år.

Forbrugerombudsmanden har ifølge konstitueret kontorchef Katrine de Nergaard ikke fået lignende klager i den seneste tid.

– Vi har ført og fører flere af de her sager, så vi har en forventning om, at de erhvervsdrivende passer på og er opmærksomme på, at de skal overholde lovgivningen på området, siger hun.

Retssagen mod firmaet starter mandag, hvor det er en anklager fra Forbrugerombudsmanden, der møder i Københavns Byret.

/ritzau/