Aarhusiansk politiker anklaget for at huse flygtninge

Et aarhusiansk byrådsmedlem skal tirsdag stå til ansvar over for Retten i Aarhus for at have åbnet sit hjem for to flygtninge, der opholdt sig illegalt i landet.

Det er byrådspolitiker Maria Sloth fra Enhedslisten, der sammen med sin bofælle er tiltalt for overtrædelse af udlændingeloven.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det var i september sidste år, da flygtningestrømmen gennem Europa var på dets højeste, at episoden fandt sted.

De to tiltalte tog ifølge anklageskriftet imod to afrikanske flygtninge, lod dem overnatte på bopælen og sørgede næste dag for transport og færgebilletter til de to udlændinge, så de kunne rejse videre til Norge.

Maria Sloth fortalte efterfølgende om sagen til Århus Stiftstidende.

Det fik det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen til at politianmelde kvinderne.

Selv mener Maria Sloth, at hun og bofællen blot har handlet, sådan som de burde i situationen:

- Jeg synes, det er meget underligt, at vi har en lov, hvor man skal i retten for at hjælpe folk, siger Maria Sloth til Ritzau.

- Vi var aldrig i tvivl om, at vi gjorde det rigtige, da vi lod dem sove her, siger hun.

Det er ikke første gang, at anklagemyndigheden rejser tiltale mod personer for at have hjulpet flygtninge med ulovligt ophold og rejse gennem landet.

I januar blev en 41-årig mand ved Retten i Randers idømt en bøde på 5000 kroner for at have givet fem afghanske flygtninge et lift fra den nordtyske by Flensborg til færgelejet i Grenaa.

I marts blev debattør og forfatter Lisbeth Zornig ved Retten i Nykøbing Falster idømt en bøde på 22.500 kroner for at have givet en syrisk familie et lift fra Rødbyhavn til Sverige.

Hendes mand, der også deltog i transporten, fik en bøde af tilsvarende størrelse.

I sagen fra Aarhus er de to kvinder tiltalt efter en paragraf, der kan give bøde eller fængsel i op til to år.

Anklager Jacob Balsgaard Nielsen, Østjyllands Politi, oplyser til Ritzau, at han ikke lagt sig fast på, om han vil gå efter en friheds- eller en bødestraf.

/ritzau/