Svensk minister kørte påvirket fra København – nu går hun


Arkivfoto


Sveriges socialdemokratiske minister for gymnasier og højere uddannelser, Aida Hadzialic, træder tilbage, efter hun er blevet stoppet i en politikontrol på Øresundsbroen og afsløret med 0,2 promille alkohol i blodet.

Det skete efter et besøg i København torsdag.

– Jeg forstår, at mange er skuffet over mig, og jeg er rasende på mig selv, og frem for alt er jeg dybt angrende, siger hun på et pressemøde, hvor hun bebuder sin afgang, skriver nyhedsbureauet TT.

Promillegrænsen i Sverige er netop 0,2 promille. I Danmark er den 0,5 promille. Så det er i den moderate ende, at Aida Hadzialic befinder sig med alkohol efter danske forhold.

– I forgårs aftes skulle jeg fra København til Malmø. Tidligere på dagen havde jeg drukket et par glas vin. Nogle timer senere begik jeg mit livs største fejltagelse, siger hun.

Statsminister Stefan Löfven beklager hendes afgang og kalder hende en værdsat kollega.

– Jeg deler hendes vurdering af alvoren i situationen. Men det er hverken første eller sidste gang, at et godt mennesker gør en dårlig ting, og jeg er meget ked af at miste en værdsat kollega og en vellykket minister, understreger han i en skriftlig erklæring.

Den 29-årige Hadzialic er født i Bosnien-Hercegovina. Hun kom som femårig til Sverige, mens en blodig krig udspillede sig i Bosnien.

/ritzau/