Savnet jæger i Grønland bar to døde rensdyr 40 kilometer


Efter flere dage alene i den grønlandske natur er en rensdyrjæger blevet fundet i god behold.

Han blev meldt savnet, efter at han 1. august forsvandt fra den gruppe, han var gået på jagt efter rensdyr med. De blev skilt fra hinanden cirka 25 kilometer inde i en dal, da manden ville finde et rensdyr, han havde skudt. Det oplyser politiet i Grønland.

Manden var sammen med to andre jægere blevet sat i land ved Qooruarsuaq Killeq. Planen var, at de dagen efter skulle hentes af en jolle i Umiartortarfinnguaq.

– Da de andre i selskabet var nået længere ind i dalen, havde de hørt, at den savnede afgav to skud, hvorfor de antog, at han igen havde jaget rensdyr, skriver politiet i Grønland i en pressemeddelelse og uddyber:

– Mandag ved midnatstid var de to andre jægere nået til Umiartortarfinnguaq, og da den savnede ikke kom frem, havde den ene jagtmakker søgt efter den savnede ved at gå tilbage ind til dalen, hvor han havde brændt bål og afgivet flere skud i luften. Der var ingen livstegn fra den savnede.

De to jægere slog alarm om deres ven, da de onsdag nåede frem til Itilleq. Det fik politiet til at sende en helikopter til området, og omkring klokken 15 var der gode nyheder, fortæller regionsleder Johan Davidsen.

– Det viste sig, at den savnede havde skudt to rensdyr, som han selv havde båret til kysten, og da turen var på cirka 40 kilometer, var han blevet udmattet og måtte sove ude i det fri op til flere gange, inden han nåede til kysten, siger Johan Davidsen.

Manden blev fundet ved Umiartortarfinnguaq. Han var nået frem til kysten efter strabadserne og var i god behold. Dog var han træt og sulten, da han ikke har fået noget at spise igennem længere tid.

/ritzau/