Våbenmænd med hætter skød to ned ud for kaffebar på Amager


En gruppe på fire-fem personer sad søndag aften ude foran Riccos Kaffebar på Holmbladsgade på Amager, da en bil kørte forbi og affyrede skud.

To af personerne blev ramt, fortæller efterforskningsleder fra Københavns Politi Kenneth Jensen.

– Den ene er en 24-årig mand, som bliver ramt af tre skud. Han er uden for livsfare, men er fortsat på hospitalet.

– Den anden er en 28-årig mand, som bliver ramt af et skud på kroppen og to strejfskud på armen. Han blev fundet et stykke herfra i en skolegård, hvor han efterfølgende kravlede hen. Han er også uden for livsfare, siger efterforskningslederen.

Politiet kender endnu ikke til motivet, men vidner fortæller, at skuddene blev affyret fra en bil af to personer iklædt hætter.

– Signalementet lyder på to hætteklædte personer, som kører herfra i en hvid eller lys bil ned ad Holmbladsgade og i retningen af Vermlandsgade.

– Men vi er først nu ved at samle det hele til et puslespil, hvor vi taler med de mange, der har været vidner til skudepisoden.

De to personer, som er såret efter skud, og de andre personer uden for kaffebaren, er dog ikke helt fremmede for politiet, fortæller Kenneth Jensen.

– Vi kender dem, men jeg kan ikke gå i detaljer omkring, hvordan vi kender dem, siger han og vil heller ikke gå nærmere ind i, hvorvidt de har relationer til bandemiljøet.

Det var klokken lidt over syv søndag aften, at der kom meldinger om skud på Holmbladsgade. Her troede man i første omgang, at det kun var en person, der var blevet ramt.

Et vidne til episoden var den studerende Nikolaj Thams, som bor på Holmbladsgade på Amager. Han hørte skuddene fra sin lejlighed.

– Jeg hører to skudsalver affyret på gaden og kigger ud af vinduet. Her kan jeg se to biler, der meget hurtigt gasser op og kører væk.

Nikolaj Thams gik derefter ned på gaden for at se nærmere på situationen. Politiet var ankommet, og en menneskemængde havde samlet sig.

– På hjørnet af Lyneborggade og Holmbladsgade ligger en ung mand, som er blevet ramt. Han kommer ind i ambulancen og bliver kørt væk efter cirka ti minutter, fortæller Nikolaj Thams.

/ritzau/