Spiritusbilist taget uden kørekort – knaldet for femtende gang


Arkivfoto

En 44-årig kvinde blev mandag aften stoppet af en patrulje, da hun kørte ad Kalundborgvej i Snertinge.

Kvinden fra Kalundborg er kendt fra adskillige tidligere sager om spirituskørsel. Hun blæste også ved kontrollen mandag alkometeret op over det tilladte, så hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

I 2018 fik kvinden en dom for spirituskørsel med en promille på over 2,0, hvor hun kørte galt. Hun blev i den forbindelse frakendt kørekortet i fem år. Så hun blev ved dagens kontrol derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Efter at have afgivet en blodprøve, blev den 44-årige løsladt.

Bilen var en kvinden havde lånt, så ejeren blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden gyldigt kørekort. Det var 15. gang den 44-årige blev sigtet for at køre uden kørekort, og da hun gentagne gange havde kørt i samme lånte bil, kunne politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Bilens ejer blev orienteret om, at politiet tog hendes bil, hvilket hun accepterede.

Den 44-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Sagen vil bliver afgjort ved et senere retsmøde, hvor der også vil blive taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.