App runder 1.000.000.000 brugere på to år

For to år siden fik besked-funktionen i Facebook sin egen app. Onsdag kunne Facebook oplyse, at den unge app allerede har mere end en milliard brugere.

Dermed er Messenger, som appen hedder, blevet den tredje app fra Facebook med så mange brugere.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Messenger er mobilversionen af den del af Facebook, der tillader brugerne at sende beskeder til hinanden. Besked-delen af Facebook fik sin egen app for to år siden efter oprindeligt at have været inkluderet i Facebook-appen.

- Som en del af vores rejse mod en milliard (brugere, red.) har vi fokuseret på at skabe den bedst mulige oplevelse i moderne kommunikation, siger David Marcus, der er vicepræsident i Facebook.

- Vi har fortsat fokus på at forbinde mennesker til de mennesker og virksomheder, der betyder mest.

App'ens vækst understreger også Facebooks dominans på markedet for applikationer til mobiltelefoner. De tre mest hentede applikationer er nu alle sammen ejet af Facebook.

Ud over Messenger drejer det sig om den oprindelige Facebook-app. Den har nu mere end 1,6 milliarder brugere.

Den tredje er WhatsApp, der er en beskedtjeneste, som krypterer indholdet af beskederne. Tjenesten blev i 2014 opkøbt af Facebook for 20 milliarder dollar.

Også Instagram, Facebooks app til billeddeling, vokser. Ved sidste opgørelse havde appen over 500 millioner brugere.

De tætteste rivaler ifølge uafhængige datakilder er Google Maps og YouTube. De er begge ejet af Google-ejeren Alphabet Inc. Selv oplyser de ikke deres månedlige brugertal.

/ritzau/AFP