Betjente bliver sat i gabestok på ny hjemmeside


Screenshot fra siden, som vi har valgt ikke at identificere at hensyn til betjentenes sikkerhed.

- Formålet er at udpege og identificere mennesker, der dagligt chikanerer og blufærdighedskrænker fredelige borgere på og omkring Christiania.

Ordene står på en ny hjemmeside, hvor en ukendt person offentliggør private oplysninger om betjente fra den såkaldte Taskforce Pusher Street.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det skriver DR P4 København.

På siden lægges billeder af betjentene, og man beder offentligheden om at bidrage med personlige oplysninger.

Det har betydet, at flere af betjentene foruden billede fremstår med fuldt navn og id-nummer, ligesom adressen på en enkelt betjent er blevet offentliggjort.

Oplysninger om 19 betjente er i skrivende stund blev lagt ud på hjemmesiden.

Hos Københavns Politi er man opmærksom på den nye hjemmeside.

- Vi efterforsker sagen og undersøger, om der er sket overtrædelse af persondataloven, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til DR P4 København.

- Det er uacceptabelt. Men samtidig er det noget, som de betjente, der arbejder på Christiania, har været udsat for før. Det er selvfølgelig ikke behageligt, men det er en del af at være politimand, siger Henrik Møller Jakobsen.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, ser med stor alvor på den kontroversielle hjemmeside.

- Det er helt grotesk, at man går efter betjentene og deres privatliv ved at lægge adresser op. Det skal stoppes.

- Jeg håber, at man kan finde bagmændene, så man kan få siden lukket ned og få straffet de personer, som går efter at få livet gjort så besværligt som muligt for politiet, siger Peter Kofod Poulsen til DR P4 København.

Det fremgår ikke af hjemmesiden, hvem der står bag, og vedkommende har tilsyneladende ikke opgivet kontaktoplysninger, da domænet blev oprettet. Det har derfor ikke været muligt for DR at interviewe den person, som har lavet hjemmesiden.

/ritzau/