Er du også træt af deprimerende nyheder?


Dette er sponsoreret indhold

Det kan synes, som om nyhederne altid er dårlige eller triste, og det er da også meget ofte krig, konflikter, drab, hungersnød, militærkup og andre ubehageligt ting, man bliver præsenteret for, når man tænder for nyhederne. Læs med her og få gode tips til, hvordan du kan undgå at blive alt for påvirket af de dårlige nyheder.

Når nyhederne meget ofte er dårlige, hænger det i nogen grad sammen med, at mennesket er tiltrukket af det negative, hvilket skal forstås på den måde, at der er noget sensationelt i de negative historier men knap så meget, når der er sket noget positivt.

Træk stikket og rejs langt væk
Hvis du simpelt hen har fået nok af militær oprustning, farlige vira og bandekonflikter kan du overveje at trække stikket og rejse langt væk, eksempelvis til Cuba. Her er der også dårlige nyheder, men dem hører man ikke så meget om som turist. Husk der er visumpligt til Cuba, det kan du læse mere om på e-visa.dk.

Tag en kold tyrker
Hvis det ikke er en mulighed at rejse væk, kan du vælge at lade være med at se nyheder i en periode. På den måde kan man sige, du afgifter dig selv lidt fra det dårlige, og efter en tid har du måske lyst til at tænde igen. Nogle vil sige, at det er lidt uhensigtsmæssigt blot at skærme for det dårlige, for selvom det er deprimerende, er det godt at være orienteret om, hvad der foregår i verden.

Fokuser på de gode nyheder
Du kan også vælge at prøve at fokusere på de gode nyheder, der næsten altid også er i nyhedsudsendelserne. De store Tv-stationer ved godt, at de er nødt til at have en balance, således at det ikke udelukkende er dårlige nyheder, de sender, for da vil seertallene hurtigt falde, og som regel er der da også sket eller andet positivt et sted i Danmark eller den øvrige verden.

Nuttede dyreunger
Et trick, som nyhedsudsendelserne ofte benytter sig af, er at afslutte udsendelsen med et klip med nuttede dyreunger. Det kan alle lide, og det taler til noget inde i os alle sammen og gør os simpelt hen gladere. Undersøgelser fra Japan viser, at ikke nok med at vi bliver i bedre humør af at se på isbjørneunger, hundehvalpe og kattekillinger, så gør det og også mere effektive, så vi får mere fra hånden.

Det kan derfor være værd at tage en rundtur på nettet i arbejdssituationer, hvor vi trænger til en pause eller er kørt sur i en opgave. Det kan måske lyde tosset, men her er der tale om urgamle instinkter der fortæller os, at det lille væsen har brug for hjælp og derfor mobiliseres ekstra kræfter.