Danmark topper liste over flest coronasmittede i verden


  Arkivfoto


  Med 1612 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i den seneste uge ligger Danmark øverst på listen over de lande i verden, hvor den konstaterede smittespredning er højst.

  Det viser en opgørelse foretaget af nyhedsbureauet AFP på baggrund af tal fra myndigheder fra Danmark og en lang række andre lande.

  De seneste tal fra statistikbureauet Our World in Data bekræfter, at Danmark er det land i verden med det højeste såkaldte incidenstal – hvis man ser bort fra småstaterne Andorra og San Marino, der begge har under 100.000 indbyggere.

  Tallene skal dog læses med det forbehold, at der kan være markant forskel på, hvor stor en del af befolkningen, der regelmæssigt bliver testet i de enkelte lande.

  Landenes forskellige strategier kan gøre det vanskeligt at sammenligne smittetal på tværs af grænser.

  Omikronvarianten har gjort Europa til den region i verden, hvor den registrerede smitte har bredt sig hurtigst i løbet af den seneste uge.

  Blandt de andre lande, der topper listen over flest konstaterede smittetilfælde i forhold til antallet af indbyggere, finder man Storbritannien, Malta, Irland og Frankrig.

  Mandag viste tal fra Statens Serum Institut (SSI), at der i det seneste døgn er registreret 16.164 tilfælde af coronavirus. Det er dansk smittetalsrekord.

  /ritzau/