18-årig anholdt for skyderi på vandpibecafé i København


  Politi på gerningsstedet 4. december 2021.

  En 18-årig mand blev torsdag anholdt og sigtet for drabsforsøg i forbindelse med et skyderi på en vandpibecafé i København i begyndelsen af december.

  Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  Han er ikke registreret som bandemedlem, men har en vis tilknytning til bandemiljøet, fortæller vicepolitiinspektør Knud Hvass.

  Der er dog ikke en direkte kobling til nogle af de øvrige skyderier, der har fundet sted i og omkring København i den seneste periode.

  - Vi har en indikation af motivet, men af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg ikke komme nærmere ind på det, siger han.

  I forbindelse med anholdelsen blev der fundet en pistol, som formodes at være blevet brugt til drabsforsøget.

  Det var en 39-årig mand, der blev ramt af skud på caféen på Åboulevard i skellet mellem Nørrebro og Frederiksberg. Han er stabil, men fortsat i kritisk tilstand. Han er ikke medlem af en bandegruppering.

  Den 18-årige fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag ved Retten på Frederiksberg. Politiet vil dog begære om lukkede døre.

  De øvrige skyderier i København vurderer politiet også til at have relation til rocker- og bandemiljøet.

  2. december blev en 27-årig mand dræbt af skud nær Nørrebrogade, hvorefter to personer blev anholdt og senere varetægtsfængslet.

  Dagen efter blev en 17-årig bulgarsk statsborger så dræbt i Rødovre, mens den føromtalte 39-årige blev ramt af skud den 4. december.

  Københavns Politi skriver videre, at kredsen har iværksat en massiv indsats for at få lagt låg på konflikten. Politiet fortsætter også efterforskningen af skyderiet på vandpibecaféen.

  På grund af efterforskningen har politiet på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.

  I forbindelse med skyderierne er der blevet indført skærpede strafzoner på dele af Nørrebro samt områder i Husum og Tingbjerg. Formålet er at forhindre yderligere kriminelle handlinger i områderne.

  /ritzau/