Kommuner betaler Google for at skjule dårlige sager

Brønderslev Kommune bliver ofte sat i forbindelse med den berygtede misbrugssag. Så nu har kommunen betalt søgemaskinen Google for at gemme sagen lidt væk. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Når man før i tiden lavede en Google-søgning på Brønderslev, dukkede den skræmmende sag, hvor et forældrepar blev dømt for vanrøgt og voldtægt af deres børn, altid op først.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

- Vi syntes virkelig, det var ærgerligt, at det altid var den sag, der kom op, når folk søgte på os på nettet, siger Mette Krogh, kommunikationsansvarlig i kommunen, til DR P4 Nordjylland.

Derfor valgte man at lave søgemaskineoptimering og samtidig simpelthen betale Google for ikke at vise Brønderslev-sagen øverst i søgningen, fortæller Mette Krogh.

- Nu kommer der noget andet op i stedet. Det kan være vores hjemmeside eller Facebook. Der er mange muligheder.

Ordningen koster kommunen 10.000 kroner om året, men det er en god forretning, mener Lars Christensen, professor i kommunikation ved Aalborg Universitet.

- Hvis det kan lykkes dem for blot 10.000 kroner om året at undgå, at Brønderslev-sagen kommer op blandt de øverste hit i en Google-søgning, så lyder det godt nok, som om at de penge er godt givet ud, siger han til DR P4 Nordjylland.

Brønderslev er ikke den eneste kommune, der går op i sit image på nettet. Flere andre kommuner i landet har betalt Google for at vise bestemte sider, når man søger på dem.

/ritzau/