Stråtækt hus nedbrændt i nat: Beboer undslap i tide

ASSERBO: Natten til onsdag udbrød der en voldsom brand i en stråtækt ejendom på Sandlyngen, der blev slået alarm kl. 00.01 om røgudvikling fra taget til 1-1-2.

Kort før alarmopkaldet var der opdaget røgudvikling fra stråtaget på ejendommen, og husets beboer eller beboere nåede ud i god behold.

Brandmandskab fra Gribskov Beredskab i Helsinge nåede hurtigt frem til huset på Sandlyngen, og det stod klart at huset næppe kunne reddes. Ilden havde allerede spredt sig ud i hele første salen, og brandmandskabet fra Gilleleje blev straks sendt afsted til assistance.

Det kneb med vandet til slukningsarbejdet på trods af at der var indsat tre tankvogne, de nærmeste brandhaner kunne ganske enkelt ikke fylde tankvognene hurtigt nok og derfor blev der opsat en pumpe på Frederiksværksvej, som sugede vandet direkte fra Ramløse Å.

Dermed blev tankvognene fyldt helt op på ca. 7-8 minutter, og herfra led slukningsarbejdet ikke længere under vandproblemer.

Trods brandmandskabets store indsats er der dog næppe noget af ejendommen som har klaret sig igennem nattens brand - det lykkedes dog for brandfolkene at holde ilden væk fra en sidebygning på ejendommen.

Brandslukningsarbejdet var ved 2-tiden fortsat i fuld gang, og forventedes at vare til ud på morgenstunden.