Asylansøgere dømt for at kaste brosten efter Røde Kors medarbejdere


Foto: Miriam Nielsen / Røde Kors


To somaliske asylansøgere, en mand på 29 år og en kvinde på 30 år, blev i går ved Retten i Hillerød idømt 3 måneders fængsel for forsøg på grov vold.

De to asylansøgere udøvede vold mod to Røde Kors medarbejdere den 8. juni 2016 ved at have kastet med brosten. De blev endvidere udvist af Danmark med et indrejseforbud i 6 år.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at det var forsøg på grov vold at kaste med brosten mod Røde Kors medarbejderne, der bare udførte bare deres arbejde. Det er både farligt og ganske uacceptabelt at kaste med brosten, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup i en pressemeddelelse.

Baggrunden for episoden den 8. juni 2016 var, at de to somaliere var utilfredse med at skulle flyttes fra Asylcenter Auderød til Bornholm.

To medarbejdere fra Røde Kors transporterede dem til Frederikssund Station, hvorfra de skulle rejse videre mod Bornholm. Den 30-årige kvinde tog en radio fra en Røde Kors medarbejders brystlomme, som hun forsøgte at slå ham med.

Da det lykkedes medarbejderen at undvige, forsøgte kvinden at kaste radioen i hovedet på ham. Radioen ramte dog heller ikke, så kvinden slog medarbejderen med knytnæve i ansigtet.

Både den 29-årige mand og kvinden fik nu fat i nogle brosten, som de kastede mod begge medarbejderne fra Røde Kors.

Ingen af medarbejderne blev ramt, idet de søgte tilflugt bag bilen, de var ankommet i. Bilen fik buler af at blive ramt af brostenene.

Begge de tiltalte modtog dommen.